Grenen vloeren whitewash

Grenen vloeren whitewash


Grenen vloeren worden heel vaak wit gemaakt.

Dit kan door het verven van grenen vloeren, maar de grenen vloeren kunnen ook whitewash worden behandeld.

grenen vloer whitewash
Grenen vloer in doorschijnende whitewash

Het voordeel van het whitewashen van grenen vloeren is dat de mooie houtstructuur van de grenen vloeren zichtbaar blijft.  

Het witte kleurpigment van de whitewash behandeling komt niet alleen -zoals bij verf- op de grenen vloer te liggen, maar dringt ook in de porien van het grenen in.

Aangezien de whitewash een onderdeel van de grenen vloer is geworden zal er bij de slijtage profijt worden gehaald bij de hardheid van het hout. Bij een verflaag zal de slijtage hoofdzakelijk in de verf zitten.

Omdat grenen vloeren de neiging hebben om onregelmatige zuigkracht te hebben is er een risico van vlekken bij het aanbrengen van zware kleurpigmenten zals whitewash.

Het valt daarom aan te bevelen om de grenen vloer door Fairwood eerst te laten behandelen met een speciale loog voor whitewash behandelingen.

De whitewash kleur zal op een reeds geloogde grenen vloer veel intenser zijn dan wanneer de whitewash direct wordt aangebracht.

Er zijn een aantal sterktegraden bij een whitewash behandeling op grenen vloeren.

1. Grenen vloeren whitewash waarbij zowel houtkleur en houtstructuur zichtbaaar blijft. De whitewash dient om het vergelen van de planken tegen te houden.

2. half-dekkende whitewash. Het witte kleurpigment zorgt ervoor dat er een duidelijk wiite waas op de grenen planken komt. De houtstructuur van het grenen blijft echter wel goed zichtbaar op de grenen vloeren.

3. Dekkend whitewash. Feitelijk is de whitewash behandeling zo sterk dat de grenen vloer echt dekkend wit is geworden. Het grootste gedeelte van de houtstructuur blijft bij grenen vloeren ook bij deze vorm van whitewash toch nog zichtbaar.    whitewash witte grenen vloeren